Door de tijd heen; druk!

Door de oproepen via Twitter krijgen de gastblogs een steeds verrassender karakter. Bijdrages van mensen die ons onbekend zijn. Blijft een genot om te lezen en hoop ook voor jullie. Dit keer was het thema “druk” en hierbij het verhaal van Monique die ons een kijkje in haar leven gunt.

Door de tijd heen druk!
door Monique Goossens-Mathijssen

Als kind zijnde was ik druk. Druk in mijn doen en laten. Ik zong graag, speelde veel en kletste de oren van iedereens hoofd. Toendertijd had de moeder nog de regie over mijn agenda. Toen ik ouder werd en meer en meer de regie over mijn eigen leven en dus ook agenda kreeg liep ik al vrij gauw vaak tegen de muur. Het was niet ongebruikelijk dat ik naast mijn lesrooster ook nog eens 2 a 3 afspraken had op een dag. Ik werd dan ook vrij jong een ster in multitasking.

Toen ik aan de universiteit begon en mijn rooster zag moest ik lachen. Wat een rust zou er in mijn leven komen. Ik had maar twee, en in drukke tijden drie, dagen in de week college. Maar op een of andere manier veranderde er niets. Ik zorgde er zelf wel weer voor dat ik druk was. Aangezien ik niet veel lesuren had, dook ik soms tot 3 uur ’s nachts in de boeken. Nodig nee? Waarom deed ik dit dan…waarom genoot ik niet meer van de rust die ik had kunnen hebben.

Toen de studie was afgerond gingen veel studiegenoten reizen of ze namen een vakantie van twee maanden. Ik niet, ik had binnen een week een baan. Mijn carrière ging vrij vlot en binnen een paar jaar was ik bij een grote verzekeringsmaatschappij teammanager. Een leuke functie…en je raadt het al….druk!

In 2010 kwam er een grote verandering in mijn leven. Ik werd zwanger. Een droom die uitkwam, hier had ik altijd van gedroomd. Ik heb een fantastische zwangerschap gehad. Heb ontzettend genoten en heb tot een paar dagen voor de bevalling gesport. Veel mensen om me heen vroegen of ik niet wat rustiger aan moest doen…nu mocht het toch eindelijk wel…ik was zwanger. Maar juist in deze periode werd ik mezelf er bewust van dit bij mij hoorde. Hoevaak ik ook hoorde ga nou eens tussen de middag rusten of geniet eens van een kop thee met een tijdschrift op de bank….ik kon dat niet.

Spijt? Nee! Maar af en toe lijkt me dat best eens lekker. Het is inderdaad druk met zo’n kleintje erbij, maar wat is het fijn. Het heeft mij er ook toe doen besluiten om een andere route te nemen met mijn werk. Door reorganisatie werden de mogelijkheden bij mijn oude werkgever minder. Ik heb uiteindelijk een leuke baan gevonden bij de Nationale Adviesbalie als projectleider. Daar werk ik twee dagen op kantoor en vier uur thuis in de uren dat mijn kleine meisje slaapt.
Veel vrije tijd? Nee! Die heb ik zelf uiteraard weer ingevuld. Mijn beeld van huismoeders (ik geef toe dat ik daar eerder wat denigrerend over was) is totaal veranderd. Ik zit niet hele dagen op de bank, ik ben er als moeder voor mijn meisje en ik vind het heerlijk!

Ik functioneer het beste in een druk leven, andere hebben meer rust nodig! Het voelt voor mij dan ook niet als druk, het is mijn manier van leven. Druk voelt voor mij dan ook niet negatief, integendeel ik krijg er energie van! Ik geniet dan ook des te meer van de dagen dat ik niets op mijn agenda heb.
Wat je ook met je tijd doet: GENIET! Want tijd gaat snel!
Toen ik ooit “zeurde” dat ik zo’n druk leven had en tijd tekort kwam zei iemand tegen mij: “Everybody has got 24 hours, its your own choice what you do with it!”. En zo is het maar net!

Monique Goossens-Mathijssen is werkzaam als projectleider bij de Nationale Adviesbalie. De Nationale Adviesbalie beheert meerdere informatieve websites op het gebied van familierecht, arbeidsrecht en erfrecht. Daarnaast zijn zij bereikbaar voor  een gratis juridisch advies en bemiddelen ze zo nodig naar een gespecialiseerd advocaat of notaris uit hun netwerk.
Monique Goossens-Mathijssen
www.echtscheiding-wijzer.nl
www.ontslag-krijgen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *