Dankbaar….

Zoals aangegeven was het centrale thema van de blogs en de gastblogs in september Vitaal Ondernemen. Bij deze verlengen we dit thema en zal ook gedurende de maand oktober dit thema centraal staan. Het duurde even voordat het op gang kwam en inmiddels zijn er weer drie nieuwe gastbloggers aangetreden die hun visie, gevoel en mening geven over Vitaal Ondernemen.

Lees het zelf met veel plezier en vind het fijn om zulke fijne en inspirerende mensen te ontmoeten en uit te wisselen; een groot goed besef ik. Dat geeft mij energie, inspiratie en ook een gevoel van dankbaarheid, waarbij dat laatste voor mij in eerste instantie als een cliche aanvoelde. Toch gaat er achter menig platitude een dieper inzicht schuil en de afgelopen jaren besef ik steeds meer dat dankbaarheid een instrument blijkt voor een uitgebalanceerde levenshouding. In vele religies wordt dankbaarheid gezien als een belangrijke eigenschap, denk hierbij aan Boedha of het Doaisme en natuurlijk het christendom. Dankbaarheid omarmen als kernwaarde van het menselijk bestaan.
Dus bij bij deze ben ik dankbaar voor wat er is en dank ik de gastbloggers Diny , Isolde en Hilde voor hun verhaal en hoe ze dat zo openlijk delen met ons allemaal.

Ook merk ik dat de solidaire gedachte achter het VITO ondernemersweekend ons voor aardig moeilijke keuzes zet.  Elke keer weer wordt er een beroep gedaan op de flexibiliteit van de trainers, deelnemers en de locatie. De wijze waarop alle betrokken partijen hiermee omgaan is ook iets om dankbaar voor te zijn. Die betrokkenheid, het begrip en het vertrouwen om er samen voor te gaan maakt van VITO straks zeker een succes; voor deelnemers, trainers, de locatiehouders, de sponsoren van het Solidaire fonds en al die anderen die erbij zijn betrokken. Dus dank voor het vertrouwen en de medewerking van ieder.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *