Een uurtje langer licht

Afgelopen weekend gingen de klokken weer een uur vooruit; zomertijd! Een stukje dichterbij die zomerse dagen met meer licht, dat voelt wel fijn.
Bemerk echter wel, dat zowel met het ingaan van de wintertijd als deze zomertijd ik altijd een beetje jetlag gevoel heb. Je denkt een uurtje, wat is dat nou? Nu kom ik uit een familie die graag reist dus dan is jetlag van het verzetten van de klok helemaal een giller :-).

Toch doet het me wat. Had ik net een beetje “gewerkt”aan mijn natuurlijke bioklok, krijgt deze een opduvel doordat ik een uurtje slaap inlever. Ja, ik weet het; het is in de avond langer licht en we schijnen energie te besparen al is dat laatste kennelijk niet helemaal meer het geval.
Nu was ik vroeger echt een avond mens en was dat uurtje minder slapen echt een ramp. Zeker als het betekent dat je nog in het donker op staat ook. Inmiddels is mijn ritme wisselend. Uitslapen lukt me niet meer zo goed en al doe ik het in de ochtend soms best aardig , wil het in de avond soms beter lukken. Van alles wat dus 🙂

Nu hadden we dit jaar wel het geluk dat de eerste werkdag na het zomertijd weekend op dinsdag viel. Maandag was immers eerste paasdag. Waren wel te laat op, maar ach het had geen desastreuze gevolgen.

Toch zou ik wel eens willen weten wat we ermee opschieten. Amper zes maanden later slapen we weer een uurtje langer en dienen we onze bioklokken weer te resetten. Dus waarom toch?
In ieder geval ben ik nog wel een paar dagen van slag en zal ik mijn wekker weer goed moeten zetten. Dus heb een beetje geduld met me.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *