Gemeenten ondersteunen het maatschappelijk netwerk van impact ondernemers

Elke gemeente heeft zijn eigen aanpak voor de problemen die ontstaan in deze “Corona crisis”. Om sociaal ondernemers een handje te helpen tijdens deze periode is er het Live On Line Learning programma, speciaal voor impact ondernemers.

De eerste resultaten uit de Social Enterprise Monitor van 2020 laten zien dat voor een op de vijf sociaal ondernemers voortbestaan in gevaar komt. Maar deze monitor concludeert ook dat, waar andere bedrijven nu mogelijk bezuinigen op duurzaamheid, de maatschappelijke doelen bij sociale ondernemingen recht overeind blijven staan.

Sociaal ondernemers kunnen daarnaast ook bij uitstek met innovatieve oplossingen komen voor de maatschappelijke problemen die voortkomen uit de coronacrisis. Ze kunnen zorgen voor nieuw elan met nadruk op duurzaamheid, sociale integratie en economische rechtvaardigheid.”

Veel maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers maken zich zorgen over de doelgroepen waar ze mee werken en in het veld waarin ze dit doen. En ook dat ze niet willen omvallen, want juist nu en straks  is ondersteuning hard nodig!
De kwetsbaren kunnen we ook straks niet zo maar laten vallen als de prioriteiten weer zijn verschoven immers.
Juist die maatschappelijke ondersteuners die er al waren zijn er straks ook nog. Zij doen wat mogelijk is om hun sociale en/of duurzame impact te realiseren, terwijl de levensvatbaarheid van hun eigen sociale onderneming op het spel staat.

Samen staan we sterk en hoe kunnen we ons met elkaar verbinden en onze uitdagingen als ook onze oplossingen delen?!
Door elkaar te versterken en met inzet van LOL(Live Online Leren) interactief aan de slag te gaan.

Het gaat hierbij om
1) het uitwisselen als de implementatie van creatieve oplossingen om kwetsbare doelgroepen te bereiken of andere maatschappelijke problemen het hoofd te bieden

2) het bieden van onderlinge steun door middel van intervisie op basis van leren, reflecteren en doen

3) aandragen en de implementatie van oplossingen met elkaar en de inzet van experts, op het gebied van innovatieve businessmodellen, impact, ecosystemen e.d. Je werkt toe naar een daadwerkelijk actieplan met handvatten voor implementatie, voor nu en de toekomst.

Inmiddels heeft Amsterdam West en ook Haarlem dit initiatief omarmd en zijn er diverse groepen gestart en ook al afgerond. De eerste reacties zijn al binnen.

De LOL-sessies brachten meer focus, je wordt gedwongen in de sessies om plannen en ideeën op papier te zetten en na te denken over de invloeden van anderen. Daarnaast vond ik de herkenning bij anderen en de feedback van andere ondernemers en de experts heel waardevol. En de modellen die gebruikt werden, waren heel interessant.“

Dus, gemeente , wil jij ook dat jouw maatschappelijk netwerk in deze tijden ondersteund wordt, neem dan contact op en we geven je graag meer informatie.

Het is cliche en toch zo waar: Samen staan we sterk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *