Marguerite Evenaar

Helemaal niet druk ….

Marguerite EvenaarDruk is zo’n woord wat ik liever helemaal niet wil gebruiken. Toch betrap ik mezelf erop dat het ik het ook gebruik.

April doet wat hij wil en ik was niet de enige die dat woord bezigde.
Druk is zo’n staat van zijn en is niet geheel hetzelfde als veel te doen te hebben. Zo ging ik me afvragen waarom ik het dan toch gebruik en wat me erin stoort om het te gebruiken en of te horen.

Afgelopen weken was er zeer veel te doen en toch voelde ik me er redelijk relaxed onder; zei wellicht teveel ja tegen verzoeken en tegen mensen en toch was elke afspraak of elke bezigheid meer dan de moeite waard. Had eigenlijk nergens ja tegen gezegd waar ik niet echt achter stond. Vroeg me soms wel af waarom ik die avond nu ook nog een afspraak gemaakt terwijl ik al zo”druk” was en normaliter zou ik zelfs overwegen af te bellen. Nu niet; ik genoot van elke afspraak en was op dat tijdstip ook echt daar en aanwezig. Tuurlijk had ik veel te doen en uitte dat ook zeker. Toch voelde ik me minder “druk”. Druk is dus zon gevoel wat je enkel alleen al door het woord stress kan geven.

Toen begon het me te dagen; ik was minder druk in mijn hoofd en ik maakte me minder druk. Zo simpel was het. Was gewoon bezig met de dingen waar ik mee bezig wilde zijn. Ook maakte ik keuzes en stelde op een goede manier vast welke taken en projecten mijn aandacht nodig hadden. Ook welke mensen en in dat geval dan ook wiens aandacht ik ook graag wilde ;-).
Stelde mijn prioriteiten ook scherper en bewuster. Dat had ook zeker het gewenste resultaat; op een of andere manier lukte veel. In Flow is dan een veel gebruikte term.

En zo ging ik het woord druk maar eens uit mijn woordenboek schrappen. Kreeg de tip om dit gewoon drie dagen te doen en kijken wat er gebeurt. Probeerde mijn dag anders te omschrijven , concretiseerde hoe ver het met mijn to do lijst stond en waar ik zoal mee bezig was. Merkte wel dat het niet altijd makkelijk was. Druk is zo’n woord wat je makkelijk te pas en te onpas gebruikt en dat doe ik dus ook.

Ga het blijven proberen en ben benieuwd hoe jullie het woord “druk” ervaren; om te zeggen of te horen van anderen….

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *