Impact investing bureau Social Impact Finance sluit zich aan bij Future Groep

Social Impact Finance, een boutique adviesbureau dat zich specialiseert in financieringen voor maatschappelijke problemen, heeft zich aangesloten bij Future Groep, een grote zakelijk dienstverlener uit Utrecht.

De afgelopen jaren staat social impact funding steeds vaker in de belangstelling. De aanpak richt zich op het vinden van particuliere financiering voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, waarbij de opbrengsten gaan naar de investeerders. De bekendste vorm van dergelijke financieringsvehikels zijn Social Impact Bonds (SIB), waarbij dergelijke ‘impactbeleggingen’ uit allerlei soorten financiële instrumenten kunnen bestaan, zoals microkrediet, groene obligaties of klimaatfondsen, en steeds vaker uit aandelenportefeuilles.

Net als bij private investeringen, dragen investeerders bij social impact funding het financiële risico. Als de maatschappelijke resultaten zijn behaald, dan krijgen ze terugbetaald. De crux van het succes ligt in de rendementen die behaald kunnen worden, en op dat punt is er veel controverse zichtbaar in de markt. Terwijl sommige investeringen in schoonheid sterven, kunnen anderen, waaronder de eerste Social Impact Bond van Gemeente Rotterdam, daarentegen maar liefst een rendement van 12% op hun conto schrijven.

Een van de spelers die zich actief inzetten voor de promotie van social impact financing is Social Impact Finance (SIF). “Social Impact Finance is opgericht vanuit de overtuiging dat er meer innovatie nodig is binnen het sociaal maatschappelijke domein en geld geven alleen onvoldoende leidt tot duurzame oplossingen van maatschappelijke problemen. Daarom helpen we overheden, MVO’s en bedrijven met het ontwerpen, financieren en managen van Social Impact Bonds”, aldus Laurina Nieukerke, samen met Samuel Oudkerk oprichter van het bureau.

(bron :Consultancy Nederland-mei 2018)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *