Kerstpakket met een verhaal

Veel sociale ondernemingen hebben speciale kerstpakketten die duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn. Kies dit jaar eens voor een kerstpakket met impact!

Op de site van Buy Social geven ze een aantal opties voor kant en klare pakketten, zoals die van The Green gift box en Eco Giving. Deze namen hoeven geen uitleg en geven al aardig aan waar het om gaat.
Stuk voor stuk heeft de samenstelling van deze pakketten een uniek verhaal en maken ze de wereld een beetje mooier. Niet alleen heel tof om te krijgen maar vooral leuk om te geven.

Mocht je nu niet voor een pakket willen gaan en toch voor een presentje met impact dan is daar altijd nog  De Youbedo boekenbon. De YouBeDo boekenbon: het is dé boekenbon voor een betere wereld. De ontvanger van de boekenbon krijgt de mogelijkheid om zelf een boek te kiezen uit meer dan 3 miljoen titels en daarnaast 10% van het aankoopbedrag te doneren aan een goed doel.
E
n als we het dan toch over lezen hebben. Op zoek naar diepgaande en onafhankelijke journalistiek? Geef dan een abonnement op De Correspondent cadeau.

En wil je in jouw stad weten elke sociaal verantwoorde ondernemers er mooie producten en diensten bieden,dan zijn er diverse digitale platforms die daar een overzicht van geven.

In Amsterdam kun je terecht op de digitale marktplaats voor sociaal verantwoord ondernemen. Hier vind je een overzicht van de sociale firma’s in Amsterdam.
Ga lekker ruikend het nieuwe jaar in met zeep van de De Amsterdamsche Zeepfabriek, een ambachtelijke zeepziederij waar heerlijke zepen worden gemaakt van biologische oliën en vetten, gebaseerd op de bruisende Amsterdamse zeeptraditie”

Op Ondernemen 010 kun je in het segment Verhalen uit de Stad diverse sociaal ondernemers in Rotterdam vinden.
Verwen jouw dierbare met Rotterdamsche confituur  jam. En niet zomaar jam, maar heel bijzondere jam. Met ingrediënten van hoge kwaliteit, bij voorkeur biologisch of afkomstig van lokale producenten. Bij het productieproces zijn leerlingen van Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Herewaard betrokken.

En mocht je daar niet kunnen slagen, denk dan aan al die lokale ondernemers die ook zeker duurzaam en verantwoorde produkten verkopen in jouw buurt.
Op Social Enterprise.nl vind je veel van de sociaal ondernemingen waar je de mooiste producten en diensten kan afnemen.

Dan wordt het vast een fijne kerst en een nog mooiere toekomst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *