Klaar voor 2014?!

Aan het einde van het jaar is het bijna een traditie om terug te kijken naar het jaar wat bijna voorbij is en vooruit te kijken naar het jaar wat bijna begint. Het was wederom een bewogen jaar en als ik de plannen erbij neem van rond deze tijd vorig jaar is niet alles gelopen zoals gedacht. Dat maakt het nog geen slecht jaar, alleen een beetje anders.

De quote “It was the best of all times and it was the worst of all times” past voor mij wel bij 2013. Terugkijkend was dit het jaar waarin sommige dingen volstrekt niet logisch leken, onzinnig zelfs,  en zeker niet te plaatsen waren. Aan de andere kant was het ook het jaar waarin het allemaal soms juist wel precies klopte en de puzzelstukjes op de spreekwoordelijke plaats vielen. Ambivalentie alom. Het jaar van de dualiteiten zou je kunnen zeggen.

Ben niet zo van de voornemens, dat voelt voor mij te vrijblijvend. Ook teveel plannen maken of te complexe doelstellingen nastreven helpt me niet echt vooruit. Toch is er ergens wel een lijstje om de chaos te ordenen, dat heb ik nodig. Het lijstje van vorig jaar in mijn hoofd nemend zijn er toch zeker een aantal zaken die zijn doorgevoerd dit jaar. Dat wil niet altijd zeggen dat het allemaal “gelukt”is, ben me wel meer bewust geworden van wat ik graag wil en hoe ik wil leven en werken.

Zo heb ik me in het eerste halve jaar aardig koest gehouden. De nodige rust genomen om geheel te herstellen van een operatie december vorig jaar. Dat ging wellicht langzamer dan verwacht, toch kan ik nu wel zeggen dat het me ook goed heeft gedaan om die tijd er echt voor te nemen. Het tweede halve jaar wist ik me weer te herpakken op meerdere gebieden en zo kan ik december nu  vrij sterk afsluiten.

Besef dat ik dit jaar meer nee heb gezegd en daarmee ja tegen mezelf. Blijft voor mij nog steeds elke keer best wel een moeilijk gegeven en toch merk ik dat het me iets brengt. In mijn werk meer ruimte, meer focus en gewoon werk wat ik graag wil en doe. Ook in mijn prive besef ik dat het vaak positief uitpakt , ook voor de mensen om me heen. Als jij verandert, verandert ook de wereld om je heen klinkt wellicht als een cliche, het is waar.
In een volgend blog zal ik dat lijstje er nog eens bijpakken en kijken wat er verder van terecht is gekomen en wat ik wil doen en in het komende jaar.

Voor nu besluit ik toch nog een nieuwsbrief te maken waarin een aantal huidige zaken als ook voor komend jaar kort belicht worden.
Wil jij die ontvangen, meld je dan aan. Ook blijf je dan op de hoogte van de ontwikkelingen komend jaar.
Wens iedereen vast fijne feestdagen en een goed begin van dat fonkelnieuwe jaar.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *