Nationale Zorg Innovatieprijs 2018 ; Stem Nu !

De Nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2018 voor de derde keer uitgereikt tijdens het plenaire slotprogramma van Health Valley Event. Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase.

Na de selectie van innovaties in de voorrondes van Zorginnovatieprijs zijn er tien genomineerden geselecteerd.

Mijn stem heb ik al uitgebracht en is naar CRDL gegaan. Die had ik al mogen zien tijdens de HeldCareday en was onder de indruk van dit concept. Daarnaast komt het voor mij dichtbij uit persoonlijke ervaring met een familielid.

CRDLT heeft de CRDL ontwikkeld als zorginstrument om Alzheimer patiënten een alternatieve manier te bieden contact te maken met zorgverleners of familieleden. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en gebruikt de tastzin als medium voor verbinding. Uiteraard zou dit ook kunnen helpen bij mensen met autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving

Contact door aanraking

Probleemstelling
Stel, iemand van wie je houdt dementeert. Langzaam maar zeker glijdt zij of hij weg uit de vertrouwde context van het leven zoals jullie het kenden. Jij blijft hier, de ander is er wel, maar ook weer niet. Besef van tijd verdwijnt, woorden worden niet meer gevonden, herinneringen zijn zoek.
Hoe hou je contact? Hoe maak je verbinding met iemand die in een andere realiteit leeft?

Oplossing
CRDLT heeft de CRDL ontwikkeld als zorginstrument om Alzheimer patiënten een alternatieve manier te bieden contact te maken met zorgverleners en familieleden. Het interactieve object vertaalt onderling fysiek contact tussen gebruikers in geluid en gebruikt de tastzin als medium voor verbinding. Het object werkt als een ijsbreker: culturele en sociale conventies die verbonden zijn met aanraking worden omzeild door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen. Hierdoor ontstaat ruimte voor wederkerige communicatie waarin gebruikers vrij zijn de diepte van menselijk contact te verkennen.

Unieke kenmerken
De interactie begint wanneer twee of meer gebruikers contact maken met het object en het circuit sluiten door elkaar aan te raken. Afhankelijk van de manier waarop gebruikers elkaar aanraken, is de ontwikkelde technologie in staat verschillende vormen van aanrakingen te herkennen, zoals bijvoorbeeld vastpakken, wrijven, strelen of kriebelen. Deze variaties kunnen worden onderscheiden en vertaald in geluids- en muziekfragmenten die overeenkomen met de emotionele intentie van het gebaar.

Website
www.contactdooraanraking.nl

Uiteraard zijn er diverse andere indrukwekkende kandidaten, bekijk ze rustig en breng jouw stem uit. Ze verdienen het!

Klik hier om te stemmen op jouw favoriet. Stemmen kan tot 15 maart 13.30 uur en doe je heel eenvoudig met jouw e-mailadres, waarna je een verificatielink ontvangt om jouw stem te bevestigen. Stemmen kan maar één keer, dus doe niks overhaast!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *