particuliere investeerders ontdekken ‘impact investing’.

Het is soms nog een vage term, impact investment.
Impact investing of missie gerelateerd investeren is investeren in de opschaling van (nieuwe) activiteiten die sociale en / of milieu-doelen nastreven en ‘winst’ maken.

Impact Investing is -omdat zij winst nastreeft- ‘financieel duurzaam’

“Impact Investing  kan – op termijn – zichzelf financieren en de schaal van de sociale en of milieu (besparende of beschemende) activiteiten exponentieel laten groeien. Bron:Wikipedia Impact_investing.

En toch is Impact investing echt niet hetzelfde als duurzaam beleggen, al heeft het zeker overlappingen. Toch is het gebied veel breder, denk hierbij aan Impact Crowdfunding, Social Impact Bonds en Goede Doelen die op een andere manier financiering zoeken.
Lag de focus eerst vooral op de ontwikkelingslanden en het kopen van een koe of investeren in Ghanese software,  is het nu ook gebruikelijker om lokaal te investeren in  oplossingen van maatschappelijke problemen.

Ook andere beleggers  brengen steeds meer impact en duurzaamheid in hun hele portefeuille.  Goed verdienen door goed te doen, zoals investerings maatschappij Goodwell het noemt of is het andersom 🙂

Ben benieuwd wat de toekomst is van Impact Investing In Nederland en wat dat vraagt van de investeerder en de onderneming. Wordt dus vervolgd!

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *