Reculer pour mieux sauter

Het einde van dit ondernemende jaar staat zowat voor de deur. Het besef dat het nodig is om even uit te checken is daar, zoals de fransen het zo mooi zeggen : even een stap terug zetten om beter te springen.
Het is een kans om mijn doelen opnieuw onder de loep te nemen en uit te kijken naar een produktief jaar.
Om er zeker van te zijn dat mijn optimisme en enthousiasme goed geplaatst zijn, wil ik mijn jaar beginnen met een solide plan, zodat ik gefocust, op het juiste spoor en in de goede richting ga.

Optimisme is een handige eigenschap. Het is wat me in beweging houdt ondanks obstakels, uitdagingen of omleidingen die mijn passie dreigen te temperen of me af te remmen. Wat realiteitszin kan daarbinnen geen kwaad, zeker als ik de plannen zodanig wil verankeren dat ze ook haalbaar zijn.
Dus voordat ik begin aan mijn creatieve nieuwe plannen en doelen voor het komende jaar kijk ik altijd even terug. Een soort van einde van het jaar beoordeling om te zien welke plannen van het afgelopen jaar het tot een goed einde hebben gebracht.
Het gaat me dan niet enkel om de omzet en de winst en verliesrekening in cijfers, ook om de samenwerking, het plezier en wat ik zoal heb geleerd.

Op welke prestaties ben ik het meest trots op dit jaar? Wat was mijn grootste leerproces? En welke impact zal mijn leren hebben op het nieuwe jaar?

Zo overweeg ik het afgelopen jaar en stel me zelf die en wat andere vragen die een diepgaand effect kunnen hebben op mijn succes en tevredenheid in het nieuwe jaar.

En dan besluit ik een aantal dagen de zaken te laten rusten en mijn tijd door te brengen met de mensen die me dierbaar zijn. Ook dingen ondernemen, al zijn die van andere aard.
Dat zijn alvast plannen die bijdragen aan de start van een mooi en voorspoedig 2018.
En jij ? Neem jij ook die tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en de plannen klaar te leggen voor het nieuwe?
Ben benieuwd tot welke inzichten jij komt.

Voor nu wens ik je mooie en fijne feestdagen en dat je ze mag doorbrengen op die wijze waar je behoefte aan hebt.
Tot in dat nieuwe jaar!

Van 22 december 2017 tot en met 2 januari 2018 sluit Evenaar & Partners de deuren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *