Sociaal ondernemers vooruit

Groei en maatschappelijke impact. Dat gaat goed samen en al is er , ook zelfs nu, nog enige uitleg nodig, wordt het steeds makkelijker om uit te leggen waarom, hoe en wat een sociaal ondernemers doet. En beoogt.

Tijd om even drie van deze ondernemers in het zonnetje te zetten, die gaan voor groei, meer impact en een mooiere, betere wereld.

1.Happie Tosti en Tolkido mede-winnaars van Social Impact Lab-prijs

Een bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking via betaald werk een inspirerende werkomgeving wil bieden. Of een onderneming die een hulpmiddel ontwikkelde voor kinderen met autisme om zo hun taal en spraakvermogen te verbeteren… Happie Tosti en Tolkido zijn twee van de winnaars van Het Social Impact Lab. Dat meldt organisator PwC.

In totaal deden er 120 ondernemingen mee die met hun product of dienst ook strijden voor een betere wereld. De winnaars krijgen twee jaar intensieve coaching van het adviesbureau én een geldprijs.

2.. Boyan Slat is wéér een stapje verder: het prototype van The Ocean Cleanup houdt plastic vast

Ook Boyan Slat is weer een stapje verder… De jonge ondernemer achter The Ocean Cleanup stond met zijn team al voor meerdere technische problemen. Het doel  van Slat om de plastic soep uit de Grote Oceaan te vissen komt dichterbij.

De plasticvanger van Slat kan nu echt plastic opvangen zonder dat het verloren gaat, zo meldde The Ocean Cleanup woensdag. Hierdoor kan The Ocean Cleanup beginnen aan fase twee van het project: opschalen van het testsysteem zodat er echt grootschalig plastic geruimd kan worden.

We volgen het en kijken nu al uit naar The Ocean Cleanup!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *