SPEELregels inspireren ….

Elke keer als ik bij Lev Kaupas langs kom ontmoet ik Marieke van Dam en loopt ze mijn blik in,  zoals ze dat zelf zo mooi verwoord. 
Ik word daar vrolijk van en heb bewondering voor haar. Haar SPEELregels kaartenset en de wijze waarop ze deze met lef en tesamen met de steun van anderen in eigen beheer heeft uitgegeven; Crowdfunding op haar geheel eigen wijze; petje af ! Lees hier hoe ze hiertoe kwam en schaf dan ook meteen zon setje aan; een mooi kadootje voor jezelf of anderen !
Te koop via www.speelregels.nl 

SPEELregels maken van het dagelijks leven een speeltuin

Op 1 december is de SPEELregels kaartenset uitgekomen. Speelregels zijn vrolijke opdrachtjes die je uitdagen om even uit je routine te stappen. Ze maken een feestje van iets alledaags en geven een verrassend frisse blik op de dingen om je heen. Perfect kado voor wie een ander (of zichzelf) een sprankelende twist aan het leven wilt geven!
Speelregels dagen je uit om even uit je routine te stappen. De kaartjes met ontregelende opdrachtjes veranderen het leven in een speeltuin, want elke SPEELregel is een vrolijke uitnodiging tot een klein avontuur. De SPEELregels kaartenset bestaat uit 52 kaartjes met opdrachten die een alledaagse bezigheid tot een speelkwartier omtoveren.

Buiten de lijntjes kleuren
We zijn druk met van alles en nog wat en doen veel op de automatische piloot. Daarmee lopen we vaak voorbij aan al het moois dat om ons heen voor het oprapen ligt. De SPEELregels kaartenset daagt je uit om eens buiten de lijntjes te kleuren. Overal is schoonheid te zien of een feestje van te maken, als je er maar aandacht voor hebt.

Een geschenk aan de koffieschenkers
Marieke van Dam bedacht de speelregels als creatieve oplossing om kopjes koffie te verdienen. Afgelopen zomer zei zij haar werk op en ging een zomer lang spelen: een Summer of PLAY. Ze begon ook met het schrijven van een speelboek voor volwassenen (uitgave in 2012). Haar favoriete schrijfplek waren de vele leuke koffietentjes in Amsterdam. Marieke vroeg op haar website of mensen haar een kopje koffie wilden doneren. Ze bedacht als bedankje Speelregels: vrolijke ontregelende opdrachtjes. Bij ieder gedoneerd kopje koffie schreef ze een speelregel gericht aan de ‘koffieschenker’ van dat kopje. Vervolgens stuurde ze hem of haar een foto van de speelregel en het gesponsorde kopje koffie. In totaal schonken mensen haar 113 kopjes koffie en schreef ze even zoveel speelregels. Voor de SPEELregels kaartenset is hier een selectie uit gemaakt.

Aandacht voor de pareltjes
Marieke van Dam: ‘De meeste speelregels zijn dingen die ik zelf doe om even mijn automatische piloot uit te schakelen. Het is heerlijk om iets op een andere manier te doen dan ik het gewend ben. Het houdt me fris, voedt mijn creativiteit en helpt me om even te ontspannen als ik gestresst ben. Een paar minuten mijn aandacht op de kleine pareltjes om me heen richten in plaats van op de dagelijkse hectiek. Ik geef zo een alledaagse bezigheid een vrolijke draai en ervaar direct meer plezier. Ik zie het dagelijks leven op die momenten als een speeltuin”

4.000 euro binnen zes dagen
Ook de uitgave van de SPEELregels kaartenset werd door de steun van vele mensen mogelijk gemaakt. Marieke ontving veel positieve reacties op de opdrachtjes en regelmatig vroegen mensen of ze een setje konden aanschaffen. Ze besloot van de speelregels een kaartenset te maken en deze in eigen beheer uit te geven. Voor de vormgeving en productiekosten was echter een investering nodig van 4.000 euro. Marieke vroeg wederom via haar website of mensen haar wilden helpen, ditmaal door 100 euro te lenen of in de voorverkoop een setje aan te schaffen. Op Facebook en Twitter werd vervolgens door tal van mensen enthousiast berichtjes geplaatst over de actie waarna de leningen en voorbestellingen in een onverwacht hoog tempo binnen kwamen stromen. Binnen 6 dagen had ze tot haar eigen verbazing het geld al bij elkaar.

Bestel hier jouw SPEELREGELS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *