Zomers ritme

Wanneer je op school zit is het duidelijk wanneer de zomervakantie begint. De laatste weken leef je toe naar die periode wanneer de boeken dichtgeslagen kunnen worden en de tijd begint waarop je alles kan doen wat je wilt; tot op zekere hoogte 😉

De start van de zomervakantie is nu vrij diffuus. Voor mij geen duidelijke markering en heb geen lange vakantie gepland of geboekt. Het weer geeft ook niet echt een signaal en dus werk ik rustig door. Geen weken van speeltijd waarin de klok even niet bestaat. Waarom eigenlijk niet ?
Want dat er behoefte bestaat aan rust of in ieder geval een ander tempo is me wel duidelijk.  De concentratie is wat minder en de behoefte aan meer balans tussen werk en plezier groeit, zeker als het zonnetje zich ook nog laat zien.

Zo is ook de behoefte aan gewoon even niets doen, het anders doen en even niet van alles moeten groter gedurende deze maanden.  Het eerste halve jaar is voorbij gevlogen, hectisch en in beweging en vooralsnog lijkt het niet echt rustiger te worden.
Helemaal weg en echt langere tijd niets doen ga ik niet echt, wel besluit ik bij deze het zomerse ritme in te gaan stellen. Een beetje meedraaiend met het seizoen en de zomer is een tijd van even uitblazen en wellicht soms even uit checken voor me.

Een tijd om te evalueren en te hergroeperen. De klok gewoon even stil zetten voor mezelf. In de ochtenden me niet teveel laten opjagen en rustig opstarten met een heerlijke Latte Machiato op een terrasje. Besprekingen verplaatsen naar buiten als het zonnetje schijnt en de te lange werkdagen iets verkorten en genieten van de zomerse avonden, zeker als die zwoel zijn. Verder dus gewoon meer tijd voor mijn dierbaren en mezelf , wellicht nog een weekje weg en optimaal genieten van het zonnetje als deze er is.

Even elders meedraaien zoals afgelopen week in de Ardennen, een mooie combinatie van werk en vrije tijd. Ergens anders zijn en vooral veel buiten heeft me goed gedaan. Al was het geen echte vakantie deed het tempo en ook de omgeving er wel aan denken.

Dat is dus mijn credo; balans tussen werk en plezier en erop vertrouwen dat de basis zodanig gelegd en ideaal is dat een beetje tempo minderen geen kwaad kan. Sterker nog; het doet enkel maar goed !

Wens jullie allen ook een mooie zomer en geniet ervan !

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *