Interval van het oude naar het nieuwe jaar

Het is bijna zo ver : een interval van het oude jaar naar het nieuwe jaar en gevuld met de feestdagen als kerst en oud&nieuw. Naast een enkele vergadering, in informele sfeer,  ben ik niet aanwezig en zeker even niet aan het werk.

Hoewel er zeker waarde zit in de broodnodige rust, zijn er ook een aantal andere belangrijke zaken (en mensen) die mijn aandacht vragen.
Het is gemakkelijk om tussen de feestdagen in, te verzanden in een uiterst luie modus. En ja, ook dat zal gebeuren. Dat noem ik niet onbelangrijk of een verspilling van tijd. Mutsen, luieren, heel belangrijk en gezond voor lijf en leden. Het laadt de innerlijke batterij op en de rust zorgt voor creativiteit. Dat is mooi meegenomen want ik ga zeker schrijven tijdens die break, werken aan de opdrachten van de schrijverscursus en met plezier mijn boekje vullen. Met flarden, met beginnetjes, met gedachten en gevoelens. En door de cursus met wat meer lijn dan eerder. En lezen. Er liggen al wat mooie boeken op me te wachten!

En als ik dan toch lekker onproduktief ben, ofwel gewoon lui in de volksmond en in mijn taal aan het nutsen, bemerk ik dat het me aardig afgaat en er ook blij van wordt.   Ik hoef niet elke dag 100 dingen van mijn to do lijstje af te strepen om mij levend te voelen.

Uiteraard geeft een produktieve dag mij een goed gevoel, maar lekker niets doen kan net zo heerlijk zijn

Ook ga ik lekker koken voor vrienden en mezelf. Recepten uitproberen en ik wil zelfs wat meer gaan bakken. Dat is een kant van koken die bij mij wat onderbelicht is. Laat ik eens een taart bakken of een cake. En natuurlijk deze ook opeten (!). En dan komt het sporten en bewegen aan de beurt. Lekker buiten lopen als het lekker weer is en pak de yoga weer eens op. Een ritme opbouwen van regelmatige beweging en dat is dan niet enkel voorbehouden aan deze tijd.

Extra aandacht schenken aan die vrienden die ik even uit het oog verloor door de waan van de dag en andere beslommeringen. En zeker diegenen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Fijn om rustig uit te wisselen, gewoon die afspraak te kunnen maken zonder rekening te houden met werkafspraken. Bij mij of bij hen, Quality-tijd met dierbaren. Er staan er al wat op de rol en kijk ernaar uit.

En weer wat vaker naar een goede film of het theater. Daar lenen de winteravonden zich ook voor. En dat spel heb ik inmiddels binnen : Vertell?s. Op oudejaarsavond pakken we het zeker ter hand.

En voordat je het weet zijn die tijdloze dagen alweer voorbij, al denk ik daar nu nog maar niet aan. De plannen liggen deels al klaar en ja, er hangt nogal wat in de lucht :-).  De eerste trainingen en workshops als ook coachings zijn alweer gepland.  De agenda vult zich al, met naast werk ook andere fijne vooruitzichten.

Wens iedereen fijne dagen; geniet ervan met jouw dierbaren en doe alles waar je blij van wordt en wat goed voelt.
En natuurlijk ook een fijne overgang van dat oude jaar naar dat spiksplinternieuwe. 2017, wat zal het ons brengen?!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *