Blogs om van te genieten …..

Wat is het toch moeilijk om goed weer te geven wat je bedoelt en voelt via het geschreven woord. Elke keer weer is het voor mij geen makkelijke klus en toch houd ik van schrijven. Die geschriften aan de wereld tonen is echter een geheel ander iets. Elke dag zie ik de meest prachtige blogs voorbij gekomen; de een nog inspirerender dan de ander en zo mooi verwoord. Vaak ook zo helder en duidelijk en zeker niet teveel woorden; just enough ….

Dan kan ik een blog van mij wel even laten voor wat het is en gebruik ik deze blog om jullie attent te maken op enkele van deze blogs c.q. bloggers waar ik keer op keer zo van geniet.  Hiermee mis ik vast veel andere blog en bloggers , dus gebruik voor goede suggesties en tips de reactie mogelijkheid onder dit blog.

* Petra KroonZo is er Petra Kroon die vrijdag tot een ware inspiratiedag heeft uitgeroepen en haar blogs verschijnen dan ook iedere vrijdag. Om het weekend relaxed in te luiden, of die 2 dagen eens goed de tijd te nemen erover na te denken. Echt de moeite waard ! Kijk op www.sociaalondernemen.nu

Sanne Roemen is nog zo iemand van wiens blogs ik enorm geniet; vaak zijn ze herkenbaar, humoristisch, scherp op een mooie manier en in ieder geval altijd wel to-the-point.  Zo begon mijn week gisteren extra mooi door het blog “heb het lef” en las ik vandaag die over de Occupy beweging en wat weet ze het weer mooi te verwoorden en te onderbouwen. Kijk maar eens op haar site en laat je inspireren.

Sommigen posten hun blogs op Mindz en schrijven er daar lustig op los. Zo schrijft Petra Iuliano daar vaak mooie blogs over recente economische ontwikkelingen en ook op haar site vind je goed onderbouwde blogs over marketing trends en ontwikkelingen.

En op datzelfde Mindz en dan op het Society 3.0 plaza verschijnen er frequent diverse blogs over o.a.  innovatie, leiderschap en het Nieuwe Werken. Diverse mensen laten hun licht schijnen over nieuwe waardesystemen en organisatievormen. De een vanuit economisch perspectief, de ander vanuit persoonlijk oogpunt en weer een ander vertelt over een evenement in dat kader. Kijk hier voor meerdere blogs.

Ook zijn er diverse blogs die zich richten op ontwikkelingen op een bepaald gebied zoals Design Milk met nieuwe,  creatieve en hippe vindingen op design gebied.

Sa’id Vanenburg schrijft de wereld van zich af op Iets Met Woorden. Ook probeert hij  zo nu en dan eens wat uit. Tekstueel gezien. Wel mooie persoonlijke verhalen.

En dan zijn er nog zo van die blogs die voorbij schieten in een tweet, die je aanklikt en nog niet direct dan kan lezen. De laatste tijd neem ik elke ochtend wel even om een bepaalde blog die voorbij kwam rustig te lezen. Dat is een fijn begin van de dag. Die momentjes neem ik me vaker voor dan dat ik ze neem 😉

Opgeslokt door de dagelijkse stroom van dingen te doen komen dit soort dingen vaak in de knel, net als dat ene telefoontje of die lang verwachte koffie afspraak. Gewoon even om bij te komen, bij te zijn en verbinding te leggen. De veelheid van alle contacten, leesmateriaal en mooie initiatieven haalt me soms in. Bij deze maak ik jullie deelgenoot van een belofte aan mezelf om meer van die oh zo heerlijke momentjes in te bouwen om te lezen, te ontmoeten of gewoon stil te zijn. Gewoon overdag op een doordeweekse dag. …. Waar een blog over blogs al niet toe kan leiden.

 

 

 

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *