December is een bijzonder maandje ……

December is altijd wel een spannende maand. Daarmee doel ik nu niet direct op Sinterklaas of de kerst of op het spannende als zijnde opwindend..

De nadering van het nieuwe jaar en de afsluiting van het oude maakt me soms ook wel een beetje bang. Nieuwe avonturen in het verschiet en soms ook afscheid nemen van oude belevenissen.  Deze angst blijft niet aangezien ik weet dat het altijd weer goed komt zoals alle voorgaande jaren en toch krijg ik altijd wel een beetje dat onbestemde gevoel. Een klein stemmetje dat zegt ; wat als….
De negatieve “wat alsen ” op werkgebied die gelukkig nooit lang genoeg blijven aangezien ze snel genoeg  plaats maken voor de positieve ; wat als dat project geen succes wordt, wat als ik geen nieuwe ruimte vindt , wat als de inkomsten verminderen , wat als….

Al gauw komt het vertrouwen terug dat ik er niet enkel weer goed doorheen zal komen komend jaar maar dat ik er ook nog een feestje van maak ook ! Het wordt een verrassend jaar,  dat wel.
Mijn vertrouwen heeft veel te maken met het terugkijken op dit jaar, naar mijn omgeving en naar mezelf. Het nieuwe jaar wordt zo mooi als dat het oude jaar eindigt en het geloof wat ik daar zelf in heb.

Steeds meer heb ik dit jaar genoten van de mensen om me heen en de uitwisselingen. Mijn ferme besluit is om dat ook komend jaar weer te doen. De eerste stappen daartoe zet ik al deze maand ; mooie koffie afspraken en zelfs een weekje weg in een totaal andere omgeving. De tijd daarvoor nemen is me veel waard. Gewoon toegeven aan de behoefte aan rust en ontspanning in deze laatste maand. Ook mijn leefomgeving ga ik deze maand nog verder inrichten en opruimen en dat geldt ook voor mijn kantoor. Ook dat geeft me ruimte en rust en dat neem ik dan ook weer mee naar het nieuwe jaar.

Ook weet  ik dat de zaken uit het verleden niet het heden definieren; zeker niet zelfs.  Neem de lessen en nieuwe inzichten natuurlijk wel mee. Mijn (zelf) vertrouwen groeit met de dag en elke keer leer ik weer wat bij. Sommige dingen zijn van nul of gene waarde en triviale kennis die wellicht nog eens van pas komt of niet. Andere kennis daarentegen laat me nog meer genieten en draagt bij aan mijn gevoel van welbevinden , prestatie of succes.

Dus …
Dus gebruik ik de maand december om te kiezen hoe ik geloof dat 2012 zichzelf gaat ontvouwen voor me en maak ik alvast een klein paadje richting dat jaar. Ik snoei wat bij, plant wat nieuws, neem eens een zijweggetje en haast me niet. Dat nieuwe jaar dient zich al snel genoeg aan.
Ik hoef ook gewoon nog niet precies over alles te weten hoe en wat ; ik hoef er enkel maar op te vertrouwen dat het ok zal zijn.

 

 

 

 

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *