Een nieuw jaar van ontmoeten

Het nieuwe jaar is alweer 4 dagen oud en al heb ik de meeste mensen al van alles moois gewenst is het ook tijd om de gedachten en wensen voor dit nieuwe jaar 2017 kort te vatten in een blog.

Het is nu al een bijzonder jaar, althans een start waarvan ik ga denken; dit jaar is het jaar van het onverwachte verwacht en de open ruimte daarvoor. Van de ontmoetingen en relaties die we aangaan in ons leven. Met anderen en met onszelf; ontmoetingen vanuit het hart die verder gaan dan verbale communicatie.

De Franse filosoof Levinas geeft ons hiervoor een mooi filosofisch uitgangspunt: in de ogen van de ander herken ik mijzelf in mijn verantwoordelijkheid voor de ander. Het gaat om onze verantwoordelijkheid voor elkaar die enkel tot stand komt door de ontmoeting.

De gemeenschap wordt gedragen door de ontmoeting van mensen die elkaar in de ogen kijken.

En nu al is dat een uitdaging. de agenda’s vullen zich snel en de momenten om elkaar live te ontmoeten , ook in project verband, zijn schaars. Toch blijven we het proberen, want naast dat samenwerken meer is dan verbaal en electronisch communiceren met elkaar, brengt het ons dichter bij elkaar en zo dichter bij ons gemeenschappelijke doel. En het is nog effcienter en produktiever vaak ook.

Dus dit jaar toch die live meetings met elkaar blijven stimuleren en er tijd voor vrij maken. Prioriteiten stellen en daar waarde aan toekennen. Wat je aandacht geeft groeit en dat is meer dan fff tussendoor snel iets afhandelen. Met aandacht en zorg.

Naast het werk geldt dat ook voor prive en het grote delen is al begonnen. Ons leven voltrekt zich altijd als een relatie die gemeenschapsvormend is. En natuurlijk ook genoeg tijd om alleen te zijn; die behoefte blijft ook aanwezig!

Kortom; ik wens jullie allen een liefde-, waarde- en betekenisvol 2017. En hoop je tegen het lijf te lopen, ergens,  dit jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *