Hoog tijd voor meer “wij”in onze maatschappij

Wie verder kijkt dan het acht uur journaal en onze angst cultuur ingegeven door zaken die ons onbekend zijn, ziet ook dat er overal in ons land mensen en organisaties initiatieven ontplooien waarvan een straat, een wijk, een stad of zelfs de gehele maatschappij een beetje mooier worden. Menselijker. Socialer. Gelukkiger. Mensen die niet de hele dag met het beroemde vingertje naar anderen wijzen als het gaat om alles dat hun persoonlijke levensgeluk in de weg staat, maar zelf de mouwen opstropen. Individueel of samen.

Dat is niet van gisteren, als wel al langere tijd aanwezig. Toch weet niet iedereen van dit bestaan af en ook niet hoe groot het effect is van deze initiatieven en organisaties en wat zij, samen, in beweging zetten.

Wat zou het mooi zijn als al die initiatieven beter zichtbaar worden en elkaar versterken, en daarmee steeds meer mensen en organisaties inspireren om hun steentje bij te dragen? Dat is het uitgangspunt van MaatschapWij.
MaatschapWij wordt gevormd door een snel groeiende groep ondernemingen, sportbonden en maatschappelijke organisaties, zoals de Consumentenbond, het Rode Kruis, het NOV, de Hartstichting, de Zonnebloem, de KNVB, de KNLTB, de KNHB, de KNGU, Capgemini, FrieslandCampina, NS en Nuon.

Wij zullen het met zijn allen moeten doen en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het wel en wee in onze maatschappij

Verbinding en zichtbaarheid van goede initiatieven kunnen andere mensen en organisaties inspireren, om zélf initiatief te nemen voor een grotere maatschappelijke bijdrage. Samenleven is een werkwoord; daar moet je energie in steken. Samen werken staat daarbij centraal, dat maakt onze levens zoveel mooier én waardevoller.

Nu is afgelopen week de website Wij Samen voor Elkaar gelanceerd, een inspiratiebron voor iedereen die een actieve bijdrage wil leveren aan meer “wij” in onze maatschappij. Op dit portaal vind je prachtige voorbeelden van actuele maatschappelijke initiatieven in negen categorieën. Ook kun je hier je eigen initiatief gratis in de spotlights zetten en op tal van manieren versterken. Lees verder  en doe mee! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *