Is het Impactpad het enige pad? Impact maak je samen!

In de Social Enterprise Monitor en ook later in de Tweede Kamer wordt geadviseerd door te ontwikkelen in het Impactpad als antwoord voor herkenning en erkenning van Sociaal Ondernemingen, en HET instrument dat leidt tot impact gericht werken.

“verzoekt de regering verzoekt het kabinet te investeren in de doorontwikkeling van het Impactpad. (Oordeel Kamer)

En begrijp me goed , ben zelf ook blij met dit ImpactPad als naslagwerk,wegwijzer en  als instrument voor organisaties om bewust te worden van het belang van impact evaluatie en impact gericht werken.
Tevens zie ik ook diverse andere instrumenten die daartoe kunnen ondersteunen, zij het vrij verkrijgbaar en te raadplegen als ook soms maatwerk voor een bepaalde organisatie, wat dan weer als standaard kan worden gebruikt voor een bepaalde sector. Dat zijn waardevolle ontwikkelingen.

Denk aan de Impact Wizard, de BKN Toolkit, de wegwijzer SDG en binnenkort het E-book,  als gids voor de sociale investeerder, om ook impact gericht te werken. Om maar wat te noemen 🙂

Wat zou het mooi zijn als we de krachten bundelen, kennis vrijelijk en breed delen en zo de sector nog impact voller kunnen laten werken.

Dus niet een enkel instrument;  echter meerdere ervaringen, onderzoeken en inzichten delen en deze ook te raadplegen.
Impact maak je immers samen!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *