Neem de tijd

December, een feestmaand. Ook de laatste maand van het jaar waarin ondernemers nog graag even de laatste klusjes afmaken en ook nog wat paaltjes in de grond slaan voor het volgende jaar.
Met die “eindejaarsdrukte”vergeten we, tenminste ik,  wel eens om rustig terug te kijken en ook zeker die momenten te vieren waar we trots op, blij met, en dankbaar voor zijn. Van die mijlpalen of succesjes waar we zo makkelijk aan voorbij gaan door de waan van de dag. Misschien een doel wat je hebt bereikt, mensen die je nieuw of beter hebt leren kennen, vriendschappen die je koestert en van hebt genoten of gewoon die nieuwe draai die je afgelopen jaar hebt gemaakt en waar jij je beter bij voelt.
Dus ja, ik neem de tijd om terug te kijken en afgelopen jaar te vieren en daarmee ook de hobbels niet buiten beschouwing te laten.

Er is tijd voor nodig om alles de revue te laten passeren en beseffen wat dat alles dan is.

Er is tijd voor nodig om alles de revue te laten passeren en beseffen wat dat alles dan is. Ben me er inmiddels al wel van bewust dat ik voor veel dankbaar kan en mag zijn.

Wat betreft die hobbels is het wellicht een cliche om aan te geven om eens te kijken wat ik ervan heb geleerd. Neem ik die lessen mee om herhaling van kiezeltjes in de schoen te voorkomen? Omarm ik ze , net als die succesjes, hoe moeilijk ze soms ook waren? Om ze een openbaring te noemen gaat me wat ver, toch heeft het me ook zeker het nodige laten zien. Waar ik aan kan werken en hoe ik met bepaalde zaken kan omgaan en inzicht dat de sleutel van vele veranderingen toch echt grotendeels bij mezelf ligt. Dus ja, ook daar neem ik deze maand de tijd voor.

Ook is het een maand om afscheid te nemen van 2015. Loslaten van het `oude jaar`om het nieuwe te kunnen verwelkomen.
En dan begint het enthousiasme en de prikkeling van de komst van een geheel nieuw jaar te komen. Het borrelt en ik ben er wel klaar voor. De vernieuwde website geeft meer de rode draad aan , waar ik voor sta en ook hoe ik dat doe.  Weet steeds beter waar ik me wel aan wil verbinden en waar ik voor wil gaan. De waarom, wat en hoe is meer helder weergegeven en zo voel ik het ook. En zoals gezegd, het is nooit een rechte weg, gelukkig niet:  het is echter wel steeds meer mijn weg, al loop ik die zeker niet alleen.
Door het borrelen loop ik wel de kans dat ik geen rust neem en die rust had ik juist nodig, om te contempleren, reflecteren en gewoon lekker te mutsen.

Te genieten van “Kairotische momenten”.

De uitdrukking Kairotische momenten danken we aan Joke Hermsen en zoals ze beschrijft : “‘Tijdens dat interval vergeten we als het ware de kloktijd en komen we in een andere tijdservaring terecht, niet langer opgejaagd door Chronos, maar er opent zich een dimensie van tijd die niet alleen weldadiger, want voller en ruimer aanvoelt, maar ons ook nieuwe mogelijkheden voor ogen tovert. Door aandacht, rust en zorgvuldig wikken en wegen van argumenten en omstandigheden kun je het ‘Kairotische moment’ creëren, het moment waarop alles voorhanden is voor het ontstaan van de goede beslissing, het sublieme inzicht of de diepe waarheid. Zodat ook een nieuw begin gemaakt kan worden.”

Even op adem komen van dat bewogen jaar en rust nemen voor de volgende sprong, die naar 2016. Want bewogen was het wel;  binnen en buiten, op micro en macro niveau en op vele diverse lagen.
En die borrel op het nieuwe jaar, die komt er zeker wel. Na onze winterse break !

p.s. Evenaar & Partners sluit haar deuren van 24 december 2015 tot en met 3 januari 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *