Ontwikkelingssamenwerking in beweging

 Internationale samenwerking stimuleert  ondernemerschap en
‘Investeren is het nieuwe geven’

Sociaal ondernemerschap biedt perspectief op toekomstbestendige sociale en economische verandering.
Sociaal ondernemen is ‘in’, maar wat is sociaal ondernemerschap? Wat zijn de kenmerken ervan? Welke kansen biedt het? Waar liggen de uitdagingen?
Ook Ontwikkelingssamenwerking is volop in beweging. Het focust steeds meer op het bevorderen van zelfredzaamheid, publieke-private samenwerking en sociaal ondernemerschap. Daar wil je als PI toch klaar voor zijn!

Ook dit jaar zijn er door heel Nederland workshops en trainingen voor actieve wereldburgers: MyWorldTraining.
Het trainingsprogramma bestaat uit 15 verschillende trainingen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen en organisaties die zich bezighouden met opzetten en uitvoeren van projecten in internationale samenwerking. Projectplanning en contextanalyse, maar ook sociale media, story telling en crowdfunding komen voorbij.

Aan het einde van een training kun je de nieuwe kennis meteen in de praktijk brengen of kun je met nieuwe vaardigheden direct aan de slag voor jouw project of sociale onderneming.

Op 1 februari as staat in dat kader de training MySocialVenture op de agenda in Rotterdam met Marguerite Evenaar als trainer.

MySocialVenture – Sociaal Ondernemerschap (Social Venture) is een andere manier van goed doen waarbij ondernemen, duurzaamheid, gelijkwaardigheid en zelfstandigheid centraal staan. In deze training wordt mede duidelijk hoe jouw partnerorganisatie nog actiever kan zorgen voor het voortbestaan van het project. Ook de samenwerking tussen jouw organisatie en jouw lokale partner krijgt een positieve boost.

Voor vragen over alle trainingen  kunt u mailen met training@myworld.nl of kijk voor het overzicht hier en meld je aan!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *