Trainingen en workshops vanaf augustus

De zomer komt eraan of aan de temperatuur te voelen; is er al 🙂

Plannen om er even tussenuit te gaan worden gesmeed, terwijl we ook nog druk bezig zijn deze maanden zaken af te ronden, door te zetten, te ontwikkelen en of te verduurzamen.
Nog zeker geen rust, wel inspirerend bezig gezoem.

Ook beseffen we ons dat we binnenkort de planning voor na de zomerse stop klaar dienen te hebben. De data komen eraan, al staat de kalender voor de trainingen na de zomer staat nog niet vast. Houd de agenda in de gaten. Wel weten we welke en welke inhoud. Bij deze alvast een voorproefje.

Impact meten en vergroten

versie 2Dit jaar hebben we onze training nog scherper gemaakt en voor de zomer hebben we naast de open training ook een aantal maatwerktrainingen uitgevoerd. Uiteraard blijven we met team Impact vanuit Selab actief met de trainingen en workshops op het gebied van impact meten.

 • De basis workshop Impact meten is een bondig dagdeel waar de basis wordt gelegd.  Het betreft hier de bewustwording van het belang van impact meten en wat een dergelijk proces betekent voor jouw organisatie. Ook zaken als communicatie , de voorbereiding en hoe de verschuiving van resultaat naar impact gericht denken en handelen kan bijdragen aan de sociale doelstellingen. De samenwerking tussen diverse interne en externe stakeholders wordt hier ook aangehaald. Lees hier meer over deze beknopte basis workshop.
 • De training Impact meten beslaat drie dagdelen; een dagdeel en een gehele dag of drie aparte dagdelen. De laatste optie e is erbij gekomen, aangezien we hebben gemerkt dat men dat soms prettiger vindt. De keuze is aan jou. Door deze opzet kan je als organisatie jouw case nog completer uitwerken tijdens de training en blijft er ook nog voldoende tijd over om alle handvatten aan te reiken die je nodig hebt voor het vervolg als ook het gebruik van bepaalde tools en instrumenten.

  “Wat ik erg fijn vond, was dat je in de training aan de slag gaat met een eigen case. Daardoor loop je niet alleen het hele theory of change proces door, maar krijg je ook gericht tips en tricks die je gelijk in de praktijk kunt doorvoeren. Zeker een aanrader dus!”- Zoe- de Sociale Kruidenier

  Tussen de drie dagdelen (verdeeld over een dagdeel en een gehele dag)  krijg je ook duidelijke opdrachten mee zodat je het maximale uit de training kan halen.
  Onze aanpak, opgebouwd uit onderzoek tesamen met onze ervaring en kennis van impact evaluatie, bied je ,  in samenwerking met de Impact Wizard ,  de begeleiding die je direct in de praktijk kan toepassen.
  De training is inzetbaar voor zowel nieuwe als bestaande ondernemingen.
  Hier kan je meer informatie vinden, als ook de mogelijkheid om je in te schrijven.

 • De workshop voor fondsen en sociale investeerders op het gebied van impact meten is nieuw dit jaar en inmiddels een keer gegeven. concept for business growth
  Impactvol investeren. Deze workshop richt zich op deze specifieke doelgroep aangezien deze vanuit diverse aspecten te maken heeft met impact meten. Bij het maken van keuzes voor de financiering van bepaalde projecten en of initiatieven als ook bij de beoordeling en evaluatie achteraf. Daarnaast willen zij graag handvatten om dit in hun organisatie op een gedegen manier voort te zetten. Een win – win situatie; voor de fondsen en financierders  als ook daarna voor de projecten met een maatschappelijke relevantie die deze financiering nodig hebben.
  Mocht je meer informatie willen of meewerken door aan te geven wat dat voor jou als fonds of investeerder betekent, horen we graag van je.

Trainingen  voor nieuwe en gevestigde sociaal ondernemers

 • Mijn sociale onderneming, met name bedoeld voor die sociaal ondernemers die nog beginnen of net zijn begonnen.
  Dit geldt ook voor projecten of organisaties met een maatschappelijke relevantie die ondernemender willen of moeten worden, zonder hun sociale doelstelling uit het oog te willen verliezen.
 • Mijn impactvolle business route
  trainingBMC
  Hierbij richten we ons specifiek op een goed businessmodel ofwel verdienmodel uitgewerkt voor jouw onderneming, project, initiatief of organisatie. Uiteraard blijft jouw impact first denken en handelen gewaarborgd. Juist vanuit die optiek ontwikkelen we samen met jouw dat business model en ervaar je hoe dat juist goed samen kan gaan. Daarmee vergroot je jouw maatschappelijke impact op duurzame wijze. En je weet hoe je hier verder mee aan de slag kan, zodat je jouw investering in deze training weer terugverdient.

  De training beslaat een dagdeel en een 1,5 uur durende individuele coachingsessie waar je jouw ontwikkelde business model kan toetsen.

  Mijn Financieringsmix . Je bent sociaal ondernemer en hebt startkapitaal nodig, of je bent al wat jaren onderweg en wilt een nieuw product lanceren, je business uitbreiden of jouw impact vergroten, en hebt groeikapitaal nodig.Naast crowdfunding en financing,  friendfunding/friendraising zijn er innovatie ondersteunende investeringsfondsen en ook impact investeerders. Tegenwoordig zijn er ook veel hybride vormen van financiering mogelijk , zeker op sociaal ondernemend vlak. Je weet welke alternatieve financieringsvormen er zijn, wat ze inhouden, en wat er allemaal bij komt kijken als je van start gaat. Jouw organisatie en netwerk is scherper in beeld, je communicatie en marketing richting financierders  is verbeterd en natuurlijk gaan we voor een succesvolle financiering!

En tot slot

De wereld draait door en de ontwikkelingen in de samenleving gaan soms alle kanten op.
Onze insteek is sociaal ondernemerschap op alle aspecten stimuleren, als instrument om te komen tot een inclusieve samenleving. Een samenleving die voor iedereen werkt. Door ontwikkeling, innovatie, verbinding en kennis delen. Werk maken van samen ondernemen met impact. Van theorie naar praktijk en andersom.

Vanuit onze, jarenlang opgedane ervaring en kennis ontwikkelen we onze trainingen. Om dan vervolgens samen met jou enthousiast en voortvarend vanuit die theorie en vaardigheid de vertaalslag naar de praktijk te maken.
Samen pakken we zo de maatschappelijke problemen aan, op een innovatieve, vernieuwende , duurzame en verbindende wijze. En al leveren wij slechts een kleine bijdrage aan de zijlijn,  samen maken we de samenleving dan weer een beetje mooier :-).

Wens jullie allen een mooie zomerse stop, indien je die binnenkort neemt en hoop je na jouw vakantie je terug te zien in een van onze workshops of trainingen!

Over Marguerite Evenaar

Over Marguerite Evenaar

Vanuit Evenaar & Partners maakt Marguerite werk van samen ondernemen met de netwerkorganisatie als basis.

Via coaching, advies, trainingen, workshops, presentaties en lezingen stimuleert ze het sociaal ondernemerschap en de wisselwerking tussen ondernemers, non-profits en andere organisaties met een maatschappelijke relevantie.

Lees meer over Marguerite

Houd de agenda in de gaten!

Wil je weten welke training geschikt is voor jouw onderneming of organisatie, en kun je daar wel wat hulp of advies bij gebruiken?

Neem contact op, of kijk in de agenda voor de eerstvolgende trainingen.

De laatste opmerking en 1 andere opmerking(en) moeten worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *