Movies that Matter – meer dan een film alleen!

Op vrijdag 24 maart barst in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer los.

Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. Het kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten. Dat maakt film een uitstekend middel om mensen bewust te maken van het belang van mensenrechten, het debat daarover aan te wakkeren en om in te zetten bij mensenrechteneducatie. Niet alleen geloven we in het vermogen van film om ogen te openen: we achten dit ook bewezen.
Uit zeer recent onderzoek van kennis- en adviesbureau Movisie blijkt dat het kijken van film bijdraagt aan het creëren van meer tolerantie en empathie. Ook een onderzoek dat wij zelf lieten uitvoeren door de Erasmus Universiteit wijst uit dat jongeren na het zien van film meer empathie tonen voor het onderwerp dan daarvoor.

Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten.

Wij zetten film in voor het stimuleren van de dialoog over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving.
Op dit internationale film- en debatfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld indrukwekkende speelfilms en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.

Dagelijks vinden talkshows, interviews en debatten plaats waarbij gasten uit binnen- en buitenland met elkaar en het publiek doorpraten over thema’s uit de films.
Er zijn muziekoptredens, exposities, masterclasses, de feestelijke A Matter of ACT Night en het moves that matter feest op zaterdag 1 april. Movies that Matter Festival: meer dan film alleen!

Dus mocht je kans zien dit festival te bezoeken; de moeite waard!

Kijk op moviesthatmatter.nl voor meer informatie en het programma.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *