Denk mee over de Code Sociaal Ondernemen!

Sociaal ondernemen heeft de afgelopen jaren steeds meer inhoud en erkenning gekregen. De kranten, de samenleving en ook de politiek  erkent het belang.

Tijd voor een volgende stap dacht Social Enterprise NL .  De Commissie Code Sociale Ondernemingen heeft daarom op verzoek van het bestuur van Social Enterprise NL de afgelopen maanden de Code Sociale Ondernemingen ontwikkeld.
De consultatieversie is nu af en de Commissie roept alle stakeholders op te reageren op de Code. Een grote stap in de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland!

Wat is de Code Sociale Ondernemingen?

In de Code Sociale Ondernemingen worden de leidende principes van sociaal ondernemen uitgewerkt en van handvatten voorzien. De Code kent een peer-to-peer review proces waardoor ondernemers zichzelf en elkaar kunnen toetsen op hun sociaal ondernemerschap.

Waarom deze Code?

Sociale ondernemingen zijn op zoek naar her- en erkenning. Ze willen dat klanten, financiers, overheden en andere zakenpartners weten dat het creëren van maatschappelijke impact voorop staat. Een gezamenlijke Code helpt deze ondernemingen om zich sterker te positioneren in het maatschappelijke verkeer en kan voor andere partijen, zoals overheden en financiers, een basis zijn om beleid op te voeren.

Denk mee!

Het is belangrijk dat ondernemers, financiers, beleidsmakers en anderen met de commissie meedenken. Daarom geeft de commissie nu iedereen de mogelijkheid om online te reageren. Ze wil horen of de Code de juiste invulling geeft aan de principes van sociaal ondernemen en of het voor stakeholders de juiste basis vormt voor beleid. De Commissie bespreekt de reacties, stelt vervolgens de definitieve versie van de Code op en presenteert deze aan het bestuur van Social Enterprise NL.

Ben jij een stakeholder en wil je reageren op de code of elementen daarvan? Ga naar de pagina waar je de code kan downloaden (of delen daarvan) en zie hoe jij jouw reactie kan geven. Samen voor een optimale code. Reageren kan van 7 maart tot en met 4 april aanstaande.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *