Nazomerse gedachten

Het weer blijft ietwat zomers en dan is het moeilijk voor te stellen dat we alweer bijna halverwege september zijn.
Ok, begin september;  de tijd gaat al snel genoeg zonder dat ik figuurlijk al weer een week verder ben.

De meesten komen terug van verre oorden, mooie plekken en een welverdiende tijd van uitrusten, hergroeperen, uitchecken en gewoon even andere dingen doen. Het is heerlijk om te horen hoe verfrist, energiek en vol met nieuwe inzichten ze terugkomen en vanuit die uitwisselingen krijg ik veel mooie voornemens terug.  Ook ik heb mezelf even terug getrokken, een ook wel een erg zomers tempo gedraaid de afgelopen maand en ontkwam er niet aan om de balans op te maken en bij terugkomst weer eens verder te kijken met een vernieuwde blik.

Was hard nodig en het is best even wennen om weer op te gaan in de waan van alledag en wellicht is dat laatste ook wel een van mijn intenties; me niet teveel laten opjagen, concentratie en aandacht op die zaken en mensen waar ik op dat moment mee bezig ben, iets minder multi tasken en tastbare doelen en prioriteiten stellen. Mijn tweet van iets vaker nee zeggen en ja tegen mezelf werd met enthousiasme ontvangen, zeker door de mensen die me wat beter kennen 😉
Deze eerste weken van september gebruik ik om de kaders scherper te krijgen voor de toekomst, te doen wat beloofd is en de eerste stappen voor deze verfrissende koers uit te zetten.
Een tipje van de sluier ;

* September is de maand waarin er veel wordt georganiseerd en het besef dat je gewoon niet overal tegelijk kan zijn is helder en duidelijk. Keuzes maken en bij het kiezen de directe impuls soms even onderdrukken en de mogelijkheden en consequenties beter afwegen. Er is immers zoveel moois, leuks, zinnigs en de moeite waard; en dat geldt niet enkel voor september.

* Samenwerking blijft zeker de kern en zoek dat ook zeker op. Nodig uit, verbind en maak connecties. Heb wel voor de zomer een aantal besluiten genomen wat betreft de aard, frequentie en wijze van samenwerken en dat begint nu al vruchten af te werpen.
Zo is er een samenwerkingsverband gewisseld van samenstelling en is Evenaar & Partners een nieuwe verbinding aangegaan op het gebied van ondernemers begeleiding.
Ook zal Evenaar & Partners voor het einde van het jaar een andere vorm krijgen die juist die diverse manieren van samenwerking makkelijker gaat maken en ook , waar nodig, zal verstevigen. Het is tijd voor een volgende (concrete) stap.

*Merk dat meer tijd alleen wel nodig is,  meer dan dat ik soms neem.  Geniet van alle interactie en die is er zeker genoeg. Vind het echter ook niet meer zo erg dat alle kantoren hier nog niet bezet zijn. De combinatie van uitwisseling , samenwerking, co-working en gewoon even in alle solitude lekker doorwerken is heerlijk en daar een zekere balans in houden is zeker iets waar ik op wil (blijven) letten.

Voor nu laat ik het hier even bij en kom op alle ontwikkelingen zeker later nog uitgebreider en concreter terug.

Wens iedereen een fijne start na de zomerse break en probeer nog wat zonnestraaltjes mee te pakken deze maand wanneer het kan …

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *