He Amsterdam, ze zeggen dat je bent veranderd…

De afgelopen tijd bereiken ons berichten dat Utrecht toch echt de “koploperstad “is als het aankomt op het (stimuleren van) sociaal ondernemerschap.

Talloze mensen, bedrijven en organisaties in Utrecht zetten zich in voor de stad. Heel veel gebeurt dat ongezien.  De afgelopen maanden kwamen wij als Utrecht Development Board steeds meer mensen tegen die zeiden: “In Utrecht gebeurt het. Het lijkt wel of deze stad koploper is in Nederland van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen.”

En ja, we zien vele initiatieven als de Utrecht Development Board, Zo ook de lancering van de Social Impact Market,  een online markt waar vraag en aanbod voor het invullen van social return bij elkaar komen. Zelfs de stagiares en masterstudenten die met ons meewerken op bepaalde projecten komen (meestal) uit Utrecht.

Hoe zit dat nou? De zetel van Social Enterprise NL bevindt zich in Amsterdam, er is een programma voor Social Start ups vanuit de gemeente Amsterdam .
Ook is er een Actieprogramma Sociaal ondernemen 2015-2018 Amsterdam, met als underscore “Amsterdam, dé plek voor sociaal ondernemen”.

Amsterdam kent een lange historie van ondernemers die een hart hebben voor de stad en haar burgers. Daarbij gaan innovatie en ondernemerschap vergezeld van vrijheid en burgerschap. Amsterdam heeft dan ook een stevig ecosysteem van sociaal ondernemen.

De intentie is om met elkaar sociaal ondernemen verder laten groeien en bloeien in Amsterdam!  Aan de sociaal ondernemers in de stad zal het niet liggen, die zijn er legio.
Wat merk jij hiervan en zie jij initiatieven (mede vanuit het stadsbestuur) die net zo aansprekend zijn dat we er ook weer een beetje bijhoren? Laat het me weten.

Want ik houd van deze stad en al ben ik een globale denker en niet gekoppeld aan een stad of gemeente kijk ik toch een beetje met een schuin oog naar die prachtige berichten vanuit Utrecht. Dat gun ik onze stad ook. Met sociaal ondernemen wordt Amsterdam een nog aantrekkelijker stad om te wonen en te werken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *