Sociaal Ondernemerschap en 121212…..

Hier geen blog over Sociaal Ondernemerschap, dat laat ik graag aan anderen over. Wel was het de afgelopen weken alom in het nieuws en waren er diverse speciale bijeenkomsten waar het ging over de toekomst van Sociaal Ondernemerschap in Nederland. Ook stuitte ik op een bijzonder initiatief van 12 jonge mensen en daar wil ik jullie graag op attenderen.

Allereerst de lancering van een tweetal initiatieven die geloven in de kracht van sociale initiatieven en sociaal ondernemers. De tijd vraagt om een nieuwe aanpak en een stimulans voor deze sector en zij pakken deze handschoen op.

Zo lanceerde Willemijn Verloop tijdens de vijfde aflevering van ‘Mijn idee voor Nederland’  Social Enterprise NL. Een nationaal platform om in Nederland de Social Enterprise sector te stimuleren en laten groeien. Op hun website vind je meer over de doelen en plannen en waarom Nederland wel wat meer Sociaal Ondernemerschap kan gebruiken en hoe dit te stimuleren.

Daarnaast volgde die week de lancering van Het Social Powerhouse, voor en door Sociaal Ondernemers. Een mooie start waarbij verbinden zeker centraal staat. De denkers die ook doen. De complexiteit van deze vraagstukken vraagt juist om verbinding tussen initiatieven, waardoor er vanuit verschillende invalhoeken tegelijk gewerkt kan worden. Er is synergie nodig om deze complexe lokale vraagstukken effectief en efficiënt aan te pakken. En daarvoor is projectoverstijgende samenwerking nodig. Het Social Powerhouse wil dit realiseren. Door de kleine sterke schakels te versterken en co-creatie te laten ontstaan tussen sociaal ondernemers. Een kleine Impressie van deze kickoff is nu te zien op Social Powerhouse .

En mocht je nog niet genoeg hebben van al deze ondernemende mensen die zo betrokken zijn bij de wereld, kijk dan eens bij 121212 .

12 jonge ondernemende mensen, betrokken bij de wereld om ons heen. Geïnspireerd door alle mooie initiatieven die duurzame veranderingen tot stand brengen, maar ook gegrepen door het aantal social enterprises die het levenslicht niet zien. Tijd voor actie dus.
12 hoofdstukken, waarin zij op zoek gaan naar de vraag hoe sociaal ondernemers impact kunnen bereiken. Onderwerpen als de kracht van de crowd, deugdethiek als motivatie en het internationale perspectief op sociaal ondernemerschap komen aan bod. Ze gaan in gesprek met leiders, individuen die voorop lopen en bewegingen in gang zetten. Ze scannen de markt, op zoek naar de ‘grote jongens’: de ondernemingen die de grootste impact hebben en het meest overtuigend zijn. Ze schetsen plaatjes van ideale toekomstige businessmodellen. Om uiteindelijk tot een aantal succesfactoren te komen waar sociaal ondernemers mee aan de slag kunnen.
12 december 2012 wordt het boek gelanceerd.
Volg tot die tijd de blog  en doe mee door met hen in dialoog te gaan!

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *