Gezocht: Minister voor nationale impact

De Minister voor Nationale Impact? Waar gaat dat over? Bestaat die functie? Wat wil Ebbinge daarmee zeggen? Dit zijn wellicht vragen die zijn ontstaan bij het lezen van onze advertentie.

Het is een advertentie voor een niet bestaande functie. Toch stond hij in de krant. Het is hun suggestie voor het komende kabinet. De tijd is rijp om op een nieuwe manier om te gaan met politiek-maatschappelijke en economische kwesties. Om andere – meer duurzame en sociale – normen te hanteren.

Zoals je begrijpt zou ik zo’n nieuwe positie in het kabinet toejuichen. Stappen dichterbij het feit dat sociaal ondernemen de norm wordt.

Individualisme gaat plaats maken voor verbinding. Dat is weggelegd voor hen die het lef hebben om sociaal ondernemen als dè vorm van ondernemen te zien. Duurzaam acteren en de organisatie activeren vanuit de purpose: wat is het hogere doel? Met andere competenties of ander gedrag.

Nieuw leiderschap betekent: vertrouwen, loslaten en adaptief zijn, samenwerken en verbonden zijn, stimuleren van innovatie en omdenken. Dat vergt ook kwetsbaar zijn, de balans tussen voelen en begrijpen. Kortom, impact willen hebben. Dat deze richting bepalend gaat worden en zoals Ebbinge hiermee onderschrijft.

Gezocht: Minister voor nationale impact
voor duurzaam en sociaal ondernemerschap

Wij (=Ebbinge) geven hiermee een suggestie voor nieuwe positie in vooruitstrevende strategie van het komende kabinet. Inspelend op behoefte in samenleving om een nieuwe koers in te slaan.

De maatschappij verandert in hoog tempo en vraagt om andere oplossingen. Wat jaren heeft gewerkt om van Nederland een mooi en gelukkig land te maken, is niet meer effectief. Een nieuwe visie op de samenleving is nodig. Om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen waar ons land, Europa en de Wereld voor staan. Dit vraagt om anders denken, doen en lef. Welvaart maakt plaats voor welzijn.
Duurzaamheid en profijt voor komende generaties vervangen korte termijn-denken. Met sociaal ondernemerschap als dé vorm van ondernemen. Dat het kan, weten wij uit ervaring. Wij denken dat deze richting bepalend gaat worden. Het vraagt om nieuw denken en nieuw leiderschap van directies en toezichthouders uit de publieke sector en het bedrijfsleven. Met hen willen wij het echte gesprek aangaan over wat hiervoor nodig is voor nu en in de toekomst. Het is daarmee ook onze ambitie echt iets te betekenen voor de maatschappij. En desgewenst voor het nieuwe kabinet 🙂

De mooiste vacature sinds eeuwen, en mochten ze willen weten hoe en of wie, dan wil ik ze best helpen. Op weg, ik hoef het zelf niet te worden 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *