Sociale missie van ondernemers in wet opnemen

Maatschappelijk gedreven ondernemers moeten een aparte juridische status krijgen in het Burgerlijk Wetboek. “Bestuurders moeten kunnen worden aangesproken op hun maatschappelijke missie.”

Een stimulans die wij enkel kunnen toejuichen. Juist omdat ze die koplopers van de economische vooruitgang zijn, zoals Mark Hillen (SeNl) ook aangeeft.

Ze zijn bezig aan een flinke opmars, de sociaal ondernemers in Nederland. Het verschil met een ‘gewone’ ondernemer is dat zij primair een maatschappelijke missie hebben en maatschappelijke meerwaarde willen creëren. Zij willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen, zorgen voor een eerlijker inkomen voor boeren in ontwikkelingslanden, of bijdragen aan een schonere leefomgeving.

Hun bestaansrecht is niet gebaseerd op de wens om zoveel mogelijk winst te maken voor eigenaren of aandeelhouders, maar op een streven om iets goed te doen voor mens of milieu. Zoals Tony’s Chocolonely. Het gaat deze onderneming niet zozeer om het verkopen van zoveel mogelijk repen – dat is een mooie bijkomstigheid – maar om het helpen van cacaoboeren.

Lees hier de rest van dit artikel en hoop met ons dat we nu inderdaad ook als Nederlandse overheid niet meer achter de feiten aanlopen. In tal van andere Europese landen bestaat zo’n speciaal label al een tijdje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *